Followers

Thursday, August 19, 2010

Hari ke 10 Ramadhan..

Salam..

Harap semua sihat hendakNya..

kali ni saja saya nak cerita pasal berbuka ni.. hari rabu berbuka kt luar.. my hubby request nak makan nasi kandar la.. so d tanggung beres.. tak payah masak.. selalu klu bulan puasa kami sekeluarga mesti sekali atau 2 kali wajib berbuka kt restoran nasi kandar... kan kt Penang ni famous ngan nasi kandar.. restoran Nasi kandar Pelita la yg kami selalu pilih... entah nape restoran lain kureng sket.. walaupun mkn kt luar tapi saya sempat lg buat kuih buah melaka petang tu.. balik keja lepas ambik anak2.. saya pun meneruskan projek buah melaka .. awalnya memang dah merancang nak buat.. siap dah beli tepung dan kelapa parut.. tup-tup my hubby nak makan kt luar so teruskan jua niat nak buat buah melaka.. kali ni tak buat guna daun pandan sebab tak der stok.. saya guna sirap perisa ros.. kira buah melaka yg terhasil kaler pink gitu.. wangi ros pulak.. hihi.. saja buat saiz besar sket..


Taraaa.. buah melaka..

Kemarin saya masak simple2 jer.. saja tak nak beli kt pasar ramadhan berdekatan rumah tu.. lg pun ada lg stok kt freez... so saya masak Ayam masak sambal.. kari sardin.. dan sup daging campur kentang.. semuanya pakai campak2 jer kt kuali.. kuih pulak beli sbb dah tak sempat nak prepare.. ala beli 2 atau 3 ketul jer.. takut membazir.. my hubby lak beli ikan pari bakar dan kerabu pucuk paku.. tup2 saya makan banyak kemarin ooo...


Kari Sardin..


Sambal Ayam..

*Alhamdullillah... Adam dah nak masuk 10 hari berpuasa..
(hari lak klu jadik plan nak buat cucur badak..hehe)...

6 comments:

  1. buah melaka ni lain dari yg lain..selalu warna hijau, ni kaler pink..kreatif

    ReplyDelete
  2. cubala nieda... guna sedikit sirap ros di bancuh ngan air.. sedap..

    ReplyDelete
  3. ha betullah sesekali kita tuka selera kan.. selalu duk ijoo jer kan.... nanti linn try buatlah..

    ReplyDelete
  4. ciklin.. cuba la.. mesti anak2 suke..

    ReplyDelete
  5. kak, kari sardin tu masak camne ahh?

    ReplyDelete
  6. Anne.. buat mcm kari ikan biasa jugak.. cuma Anne masukkan Ikan Sardin yg dalam tin tu skali ngan kuah nya.. cuba la.. nnt kuah nya pekat sket.. cicah ngan roti pun boleh..hehe..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails