Followers

Wednesday, May 13, 2015

Bila anak dara suka berSelfie...:)

Assalamulaikum....

Lama tak update kisah anak dara akak nan sorang itu... Nur Allyssa Zahra.... 
puteri intan payung buah hati pengarang jantung dialah penawar dialah racun pada akak.... hahaaa...
panjang nau bercerita.... Allyssa sudah masuk 3 tahun bulan 10 ni.... 
dah macam2 perangai si Allyssa tu.... mulut x henti diam.... 
cakap macam orang dewasa dah..... 
kita cakap sepatah Allyssa perpuluh2 patah perkataan keluar dari mulut.... 
bab 2 makan x cerewet sangat.... 
dah pandai sebut nama sendiri.... nama mama... nama abah.... nama abang2.... 
boleh dah hafal 1 2 3 hingga 11 je...ABC dan AlifBaTa....hahaaa..... 
baju dah pandai nak pilih sendiri.... dah tahu beza baju nak tidor dan baju pergi jalan2.... 
kalau mama pilih baju mau jerit satu rumah dengar tanda x puas hati dengan pilhan mama...hahaaa..... 

Allyssa ni fanatik dengan Frozen sangat..... hari mesti kena bukakan cerita frozen.... 
nasib baik akak sempat record dan save dalam decorder astro.... 
kira masuk rumah je petang wajib buka cerita tu..... 
suka sangat dengan lagu Let it Go.... 
rambut pun dah ikut Puteri Anna dan Puteri Elsa.... 
mak pengasuh Allyssa suka layan buat rambut sama puteri dalam cerita frozen tu.... hehee....

Banyak lagi peel Allyssa sejak dua menjak ni.... sabor jer akak.... 
yang ni akak nak cerita pasal perangai baru Allyssa.... suka Selfie ok..... 
henfon mama yang jadi mangsanya... pantang letak henfon terus sambar....mula tu main game....
lepas tu akak tengok2 dok selfie sorang2 macam lucu la pulak...kihkihhh

meh la tengok hasil gambar Allyssa selfie sendiri..... banyak juga akak simpan dalam fon... 
kenangan buat Allyssa....:)










Macam2 memek muka Allyssa berselfie.... noty sangat anak mama ni....:)


gambar last ni sampai terbalik henfon akak di buatnya.... nampak sikit dahi Allyssa tu.... 
gigih betul Allyssa kan....hahaaa


7 comments:

  1. Hehehe..kalau dpt borak ngan allyssa best nie..mesti mcm boram dgn org tua..ngeee..cantik allyssa..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. dah besar anak dare akak kan....leh dah ni tambah lagi sorang hahaahahaha...kene dpt kan girl lagi kak.....

    kak ni allyssa pandai selfie ni ikut mak die ni kan...baik akak ngaku cepatttt ekekekeekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok...akak ngaku ikut akak le tew selfie2 niii...hahaaa

      Delete
  3. dah la comey pandai lak dok selfie .... hmmm bijak-bijak

    ReplyDelete
  4. Budak comel apa gaya pun cantik aje kita tengok Nomie.
    Sengat ke apa ke tatap menarik dipandang mata
    Semakin cerdik tu. Ini mesti tengok org dewasa buat dia pun buatlah. Cerdik kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kak zakie... allyssa tgk mama dia dok selfie x berhenti... dia pun ikut la...hahaa

      Delete

Related Posts with Thumbnails