Followers

Monday, February 17, 2014

Berita sedih...Alfatihah...

Assalamualaikum...

Hari ni akak dikejutkan olah berita yang sangat sedih... anak kawan akak meninggal dunia dikatakan sesak nafas... meninggal di rumah pengasuh..... baby tu baru berusia 3 bulan...kira baru je lepas pantang dan ibunya baru jer masuk kerja.... sedih bila kita mendengar berita berkaitan anak2 kecil ini....

Kebetulan pagi tadi akak terbaca berita ni kat surat khabar di ofis akak.... bila baca je berita tu tengok nama si ibu dan bapa baby tu terus macam kenal jer.... baca lagi dan confirm kawan akak.... terus la akak buka facebook kawan akak tu... memang betul la tekaan akak....ramai kawan2 kami dah post ucapan takziah pada kawan akak tu.... memang berat mata kita yang memandang dan melihat...tetapi berat lagi bahu kawan akak tu menangggung kedukaan dan kesedihan.... berat sungguh dugaan kawan akak tu.... kita hanya mampu berdoa dan marilah kita sedekah kan Alfatihah....Aminnn

Semoga kawan akak tu tabah menghadapi ujian ini.....



Note: Alfatihah buat Arwah Iman Muazz.... Tempat mu di Syurga....


7 comments:

  1. takutny abila baca berita2 cam nie la

    ReplyDelete
  2. Sangat sedih. Tak sanggup nak baca berita macam ni. Harap bukan disebabkan oleh kecuaian pengasuh. Apapun, semuanya sudah tersurat. Allah lebih sayangkan adik Iman Muaz. Al-Fatihah. Salam takziah buat sahabat akak..

    ReplyDelete
  3. Takziah buat keluarga arwah..:( al-fatihah.. sedey bila baca cerita baby2 meninggaL..semoga keluarga arwah tabah hadapi dugaan ini..amin :(

    ReplyDelete
  4. Sedihnya... moga keluarga kawan Nomie redha dan diberi kesabaran tinggi dgn ujian ini.

    ReplyDelete
  5. ya Allah kak...sedihnye...bertakung air mata falsya baca..sbb arwah baby tuh sebaya dgn anak falsya...semoga kawan akak n family kuat..al-fatihah..syurga tmpt yg pasti utk baby anak akak..

    ReplyDelete
  6. ya allah,cerita ini sangat menyentuh :(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails