Followers

Monday, March 4, 2013

JJCM : PunCak MuTiara Cafe...

Assalmualaaikum...

Tik tok tik tok kejap je masa berlalu sudah masuk Mac 2013 ye...
tak terasa pun masa beredar...huhu...
umur pun meningkat....hehe... tak mo cerita pasal umur hari ni...
nak citer pasal JJCM akak sekeluarga...
JJCM ni ari jumaat malam sabtu punya....
biasala kan kalau dah esok tu cuti mesti nak plan pegi makan2 kat luar ni...
saja jer alih angin sket....
so malam tu kami berJJCM ke http://www.puncakmutiara.com/....
cafe ni dekat jer ngan umah akak lebih kurang 20 minit macam tu....
kalau nak tahu terjah la ke webnya tu...
memang sangat terkenal kat tempat akak....
ni ada la salah satu tempat akak selalu terjah...
memang rekemen sangat pada sesapa datang kat tempat akak pergi mencuba....hehe...
tempatnya dalam kampung... suasana makannya pun ala2 kampung sket...
ada tempat bersila dan bermeja di bawah pondok...
menu2 pun menarik sgt....
mcm2 ada la katanya....haha...
di situ memang terkenal dengan menu2 berasaskan daging kambing...
biasa akak datang situ makan steamboat dan menu2 daging kambingnya...
rasa memang sedapppp....:)


nasi beriani paha kambing...

cendawan gorang mutiara... sedappp x berminyak...

Nasi goreng satay...


Allyssa terkalih sana sini tengok makanan atas meja...skrg ni dah pandai terliur tengok orang makan...hehe

Allyssa with Abah....:) manja sangat ni ngan Abah dia....

Budak kena paksa bergambar....:(

Posing dulu sebelum bersantap....kihkih.... mamaabah ja layan kamera....

Adam lak x sabar nak makan satey dah....hehe



note: sesapa datang jalan penang (seberang perai) jangan lupa terjah sini yer...:)



12 comments:

  1. pernah p situ sekali ja..tu pun p dgn family husband... dgn adik beradik sendiri x sempat lg.. mmg best la kt situ..

    ReplyDelete
  2. Kakak tengok dari jauh ajelah Nomi.
    Entah bilalah nak sampai sana.
    Macholah anak bujang Nomi:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe kak... nnt kalau rasa nak jln penang boleh la mai...
      anak bujang nomi tu baru 10 tahun...hehe

      Delete
  3. nmpk menarik. pernah masuk jjcmkan kedai ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaahh la anne besa masuk JJCM TV3...:)

      Delete
  4. cendawan grg tuu sedap nyee dik !
    besar dah anak dara sorang nie kan ;)

    ReplyDelete
  5. menu berasaskan kambing kak? alamak tu le peberet lieya kak heheheeh..mbeeekkkk....

    tgk dari menu yg akak order mmg nampak menarik....terliur jugak haa tgk...nampak sedap2 tuh....suke gak suasane yg ala2 santai mcm kat umah tu...siap leh bersila lagi makan heheeheheh

    ReplyDelete
  6. akak biasa pi sana,tp tak pernah makan kambing punya menu hehe..tak lalu,suami dan anbak2 ja makan..akak asyik2 oder nasi grg,spageti..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails