Followers

Monday, January 9, 2012

sabtu lepak2 n makan ikan bakar....

Assalamualaikummm...

ceciter2... haha...mcm la byk citer sangat kan... akak tak der la citer menarik sangat...citer ni sabtu lepas.... hubby akak tu la dok ngidam nak banjer akak n anak2 makan ikan bakor.... so sabtu memang sesuaikan... lepas daftar KAFA di sekolah Adam...akak n the gangs terus ke Penang oversea... haha... jgn tak tahu pulak akak tinggal Penang sebelah tanah besar sini... seberang perai la katakan.... hehe... ikan bakor di sebelah sini pun ada cuma akak tak pernah try lg....hubby akak lebih suka yang kat telok tempoyak sana... kira kami ni customer tetap la kat situ...muahaha... mcm tu la... situ sedap ikan bakornya... setakat ni semua sea food dia fresh... sebelum ke sana acara wajib kami ialah singgah tepi pantai dulu...ambik angin la katanya.... ambik angin sambil berjemuran... hari tu panas sampai ke petang.... kira lepak 1/2 jam jer sambil amik gambor..... gambor semua tak menjadi adam arfan x nak berposing sebab panas sangat.... sambil2 tu mkn jagung cup, sosej cucuk dan rojak buah....haha...tu jer...

Pantai ni depan Queensbay... depan juga ngan Pulau Jerejak...


tgk tu panggil suruh bergambor terus buat dek jaaaa...

Adam pun x layan nk bergambor...

arfan ngan jagung cup...sokmo buat macam tu...hehe

Adam suka sgt sosej cucuk...tak cukup satu...huahua

nampak tak jambatan Pulau Pinang tu.... kecik sgt...
Abis lepak kat tepi pantai terus gerak ke Kedai Ikan Bakor Telok Tempoyak.... saja jer pegi awal sebab klu lewat ramai x cukup tempat.... tak byk gambor kat situ sbb anak2 dah buat perangai laporrrr.... hehe... snap mcm gitu2 jer...

masa ni akak nk bergambor ngan arfan tapi dia bad mood... so jd la mama yg syok sorang...haha..
tgk kat belakang tu ramai org masa ni...

menu ikanbakor, udangbakor dan ketambakor kami... cicah ngan air asam n cabai kicap memang marveles la....hehe... lauk sampingan lain lak sotonggoreng tepung(belum sampai masa ni).... sup sayor dan telur dadar..... sampai mengah akak n hubby ratah semua.... anak2 bukannya makan beria sangat....

tukang banjer ari tu....tq bang...nnt kita gi pulak yer....hehe

lepas makan g ronda2 Padang Kota... tak lama pun sbb ramai nya manusia... maklumla mlm minggu... parking kete pun full house... ronda seround dua jer tu pun duduk dalam kete jer tgk laut....

17 comments:

  1. sedapnyer ikan bakar..ketam tu ngancam sungguh..tergoda i tau..hehe

    ReplyDelete
  2. Best lepak2 tepi pantai ngan family..
    nampak cantik & tenang jer tempat tu..

    ReplyDelete
  3. Bestnyer ujung minggu ngan family:)

    ReplyDelete
  4. ikan bakar kt telok tempoyak memang sedap.....last pergi masa pregnant kan si fizri....dah lama tak pergi makan kt sana...heheh

    ReplyDelete
  5. bestnye kak.....menarik tgk menu atas meja tu kak....walaupun pic kecik heheheeh...ni rase nak pergi bagan lalang ni kak..lieya kalo kat sini tingin nak mkn seafood mmg ke bagan lalang jek laa gamaknyer.....

    ReplyDelete
  6. bestnya dpt mkn ikan bakor. tngok laut yg cantik plak tuh. best2!!

    ReplyDelete
  7. bestnya dikk
    makan ikan bakoor nie kalau makan di tepian laut memang sedap , nak2 waktu malam .. hurmmm ;)

    ReplyDelete
  8. makan ikan bakar ditepi laut adalah heaven!!

    ReplyDelete
  9. syokkknya...makan ikan bakar
    kalau kami belah sini pi saja
    bagan lalang...best gak!

    baru tau ..kamu dok penang
    kak kita dok dekat2 sana gak
    kulim..kalau sakit boleh gi
    kedai dia :)

    ReplyDelete
  10. Salam Kak Adar,

    Cantik pemandangan pantai tu ye...kat mana tu? Anyway nice info sharing to us...

    BTW kami dah pun follow blog Kak Adar, jangan lupa singgah & follow blog kami lepas ni ye...

    www.mylovely-cats.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. nnti balik SP nk kena p singgah ni... dkt pantai seageat

    ReplyDelete
  12. wahhh..bestnyer..tengok pantai dye. makananpun nampak sedap..

    ReplyDelete
  13. Arfan apasal sayang... kalau auntie banyak makanan tak sempat nak mearjuk tau. Banyak nak pehabis tu... Tepi pantai lagi ye... wah best betul:)

    ReplyDelete
  14. lama nya tak makan kenny roger roaster tu...nyum22~~

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails