Followers

Monday, December 11, 2017

JJCM : Nasi Daging Ayaq Asam Ori Utaqa...

Assalamualaikum semua...


Akak ada rajin sikit update blog di penghujung tahun 2017 ni..... hahaa
Nak bagi blog ceria balik bukannya senang chek oiiii....
suram banyak bulan dah... huhuuu

Ok macam biasalah kasi cerita basi kat sini...
kisah Jalan2 Cari Makan (JJCM) akak dengan family...
Balik kampung bulan 10 baru2 ni akak try terjah tempat femes jual nasi daging ayaq asam ori utaqa...
dihidang makan dalam talam.. 
ikut lah nak share 2 3 orang atau nak makan sorang2... 
akak try makan setalam 2 orang... kira nasi dalam talam tu ada 2 set lah.. 
pandai2 korang lah ambik nasi tu macam mana kan....
best tau... sebab anak2 akak suka.. 
1st pengalaman anak2 akak dapat makan dalam talam mcm tu..
sekarang mana nak ada kenduri makan dalam talam lagi kan... 
zaman akak kecik2 dulu ada lah...
hahaaa
 


 terliuq nya alahai... balik kg mesti terjah lagi... hehe

Hampaq tu nama tempat di kampung akak... :)



Note: Lapar nasi kenduri la pulak bila tgk nasi daging ayaq asam tu.. huhuuu... balik kampung hujung minggu ni wajib terjah kenduri...hehe

2 comments:

  1. nampak sedap nasi daging tu...biasa order thru online je and depa antar kat office..blom pernah cuba yang ori kat Utara

    ReplyDelete
  2. Salam singgah dan follow :)

    btw jom join GA saya,

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails