Followers

Sunday, November 29, 2015

Menu simple hujung minggu...

Assalam...

Hahhhh... nak abis bulan November baru nak update... malas sangat nih.... apa nak di kata.... hehee
Hari ni update entry penutup bulan Nov... update menu weekend jer.... dasar pemalas sangat nih.... wakakaaa


2 hari cuti akak masak menu simple sangat.... 
semua dah macam malas nak layan nasi... 
(apapun nasi tetap masak jugak tapi lauk simple jer....hehee..)
so fikir punya fikir akak nak try buat bihun ala bakso.... 
lagipun ada stok meatball...
hantam jer la jadik ke idak...hahaaa.... 
x der la rempah bakso bagai....
akak hentam jer buat sup ala2 bakso.....
 cuma bezanya masukkan meatball jer kot.... 
yang lain bahan2nya sama nak buat sup.... 
cuma kuahnya nampak gelap sikit.... ehehhhh.... 
malu la pulak pada yang pandai masak bakso.... heheee....
kira halal lah yer cara akak masak ni ye..... 
yang pasti suami dan anak2 suka....muahaaaahaa....

Menu Hari Sabtu...



Hari Ahad pun x nak makan nasi jugak....
nak makan spegeti permintaan anak2.... 
pagi tu keluar sarapan di luar.... 
lepas tu pegi bawa anak2 mandi kolam.... 
balik jer dari sana terus  masak spegeti meatball....
kira 2 hari telan meatball jer la.... hahaa
yang paling best tu 2 kali masak spegeti meatball...
2 kali masak sos spegeti
2 kali rebus spegeti....hahaaa
layan berulang makan sampai ke malam.....

Menu hari Ahad...


Note: Sebulan jer lagi dah nak masuk tahun 2016... cepat betul kan masa berlalu... semoga tahun 2015 berakhir dengan penuh keberkatan dan kebaikan.... Aamiin....


16 comments:

  1. xpe kak at least masak jugak..falsya nie weekend mmg xduduk umah..semua makan luar jer...hhehehee

    ReplyDelete
  2. sy time pregnant ni xbape suka meatball. rasa mcm xsedap pulak. hehe

    ReplyDelete
  3. Bila mood makan nasi tak ada yg terhidang ini memanglah membuka selera
    Kakak suka kalau bakso ni makan dgn sambal tumbuk guna cili hijau Nomie - sedapnyaaaa.. alahai:)

    ReplyDelete
  4. Saya pun kadang2 memang malas dah nak makan nasik..jemu..tapi anak2 dan suami macam mana pun nak nasik..saya suka macam sup , bakso ni , mee berkuah ke..yang tu saya suka...heheh

    ReplyDelete
  5. sedapnye kak...ni le sedap kak kalo boring2 mkn nasi.... lieya kalo tak lalu mkn nasi mmg masak gini gak le....laju tgk budak2 menghirup kan kak heheheeheh

    lieya tak penah lagi buat bakso...tapi kalo buat sah2 pi beli readymade meatball..mls nak gentel sendiri kakaakakakka

    ReplyDelete
  6. sekejap je masa berlalu kan kak...aduhai lapar pulak tgk makanan tu

    ReplyDelete
  7. suka menu y atas tu..slurrppp gittu

    ReplyDelete
  8. Hmmm... kakak terliur balik walau dah tengok pun.

    ReplyDelete
  9. Sedapnyaaa mihun sup tu ..dah lama tak makan..tapi malas nak masak hihihi Salam kenal n follow sini.

    ReplyDelete
  10. Tghri ni pun cikna mkn bihun sup+chicken ball je,jemu ngan nasi...;-)

    ReplyDelete
  11. Sedapnya nampak. Meatball buat sendiri ka?

    ReplyDelete
  12. dapnyee spageti =)

    CT jalan2 blogwalking sini.. follow sini..
    http://sitiyangmenaip.blogspot.my/ jemput singgah..

    ReplyDelete
  13. Alyssa... mana ibu ni sibuk sangat ye
    Moga semuanya baik-baik hendaknya
    Auntie dah rindu cerita baru Alyssa tau:)

    ReplyDelete
  14. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails