Followers

Monday, February 13, 2017

Allyssa 1st Day Sekol..

Assalam...

Morning geng... 
pagi ni update blog laju2.. 
jap lagi nak pegi meeting Unit pulak.... 
ok macam biasa lah akak muat turun citer bamasimi (basi) awal tahun 2017...
kisah anak dara intan payung semanis honey akak tu Nur Allyssa Zahra.... 
tahun ni Allyssa 5 tahun dah... 
walaupun x cukup umur lagi sebab bulan 10 baru genap 5 tahun...
 kecik kenit je orangnya.... 
haluih jer badan... heheee.... 
akak macam tak percaya jer Allyssa dah masuk sekol.... huhuuuu

Allyssa ni suka kalau sebut "adik nak pi sekol tak"... laju jer angguk nak... hehee.... 
tapi pada hari pendaftaran tu muka cuak dan pelik... macam tak suka... 
suruh main dengan kawan pun tak mau... 
kepit dengan mama je... hahaaa.....

 Allyssa buat muka boring.. :(



Keesokannya bermula hari sekol sebenarnya... 
Allyssa ni alhamudlillah agak senang bangun pagi dan mandi... 
cuma kadang2 tu ada jugak drama di pagi hari...
mungkin mengantuk sangat lah tu kalau cuti panjang... 
pagi hari pertama muka sangat ceria... siap bergambar pun senyum...

 Time ni  Alyssa hepi lagi... :)




Allyssa mula buat muka pelik...hahaa
time menangis tak sempat la nak ambik gambar bagai kan... 
nanti kena sekeh dengan suami akak pulak kan...hehe
anak tengah nangis pun ambik gambar biar betul kau ni....huhuu


Tapiiiiiii sampai sekol muka terus berubah....
tengok semua jadi pelik... 
hilang semua senyuman manis tadi.... hahaaaa...
masuk sekol pun kepit dengan mama... cikgu nak ambik tak mau... 
mulut asyik nak mama jer... huhuuu
mulanya ok lagi tiada drama air mata... 
bila semua kena berkumpul nak bekfes baru start hujan air mata... 
ye lah mama kena biarkan Allyssa ke bilik makan sendiri kan.... tak mau jugak....
ok mama ikut je.... tapi bila makan pun tak mau tu mana boleh kan.... 
so time tu la peranan cikgu diperlukan... 
cikgu pulak pujuk punya pujuk sampai Allyssa ok.... 
ikut hati memang sedih nak tinggalkan Allyssa masa tu.. 
tapi sampai bila akak nak tunggu Allyssa ok kan.... 
masuk ofis akak wassup cikgu tanya pasal Allyssa risau jugak kan... 
cikgu bagitau Allyssa ok jer... dah mula main dan belajar...
 mujur senang hati akak....hahaa

 pukul 1 sharp akak ada depan sekol Allyssa... hati ni nak cuba pujuk Allyssa... 
kesian tengok dia pagi tadi.... ehehhh.. muka hepi semacam jer.... 
berbeza dengan kisah pagi tadi... cikgu bagtau sekejap je allyssa buat perangai tadi...
lepas jer akak pergi allyssa ok tak nangis dah....macam-macam adik ni tau...
masuk jer kereta Alyysa senyum meleret je sebab dapat upah biskut celop coklat kesukaannya dari mama... hahaaa


 
balik rumah terus buka beg tunjukkan hasil kerja Allyssa hari pertama di sekol... 
cayalah adik...muahhh...
Belajar rajin2 ye dik...


sekian lah kisah 1st day Allyssa pegi sekol...
 alhamdullillah hari kedua (walaupun ada sedikit drama depan sekol)
 dan hari seterusnya Allyssa baik2 saja ke sekol.... 


Note : kejap sangat kan dah pertengahan bulan 2.... bulan 3 4 dan 5 mula lah nak berpuasa di bulan ramadhan... puasa ganti belum complete lagi ni... baru mula kemarin... lagi 5 hari kena ganti.... insyaAllah...


6 comments:

  1. Comelnya Allyssa...

    Semoga menjadi muslimah solehah yang berjaya di dunia dan sejahtera di akhirat...

    ReplyDelete
  2. Environment baru memanglah cuak. Itu dah kira cukup baiklah tu Nomie tak meraung-raung. Meleleh airmata biasalah dah tentu ini hari pertama adik berpisah dgn org-org yg selalu bersamanya.

    Sweet aje adik pakai baju tadika tu kan:)

    ReplyDelete
  3. budak2 mmg selalu mcm tu kan kak...bila mak pak ada depan mata, mmg drama lah dia...kita tinggal elok je dia...hahaha...sabo je la...
    comel allyssa dgn school uniform dia tu...

    ReplyDelete
  4. bdk2 awal2 tu mmglah nngi lah apa lah msk seminggu ke dua minggu dh ok nyer

    ReplyDelete
  5. budak-budak..macam tu lah...anak saya pun sama 1st day ke sekolah..mamanya yang rasa nak nanges sebab anak tak nak duduk kat sekolah

    ReplyDelete
  6. alahai..comey..tu ceria je nk g sekolah

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails