Followers

Sunday, May 8, 2016

Permainan Kaki Gajah...

Assalamalaikum...

Salam Isnin... no moody2 yer... cehhhh kata orang akak yang moody sgt tu... kepala sakit rasa ting tongggg jer pagi2 nih.... huhuuu

Pagi tadi belek2 la gambar2 kat galery kt fon.... jumpa gambar Allyssa bersama abangnya serta sepupunya bermain permainan dulu2 iaitu kaki gajah... kalau x silap akak lah... kat tempat korang panggil apa ye... kebetulan balik masa tu sepupu Allyssa main benda tu.... Allyssa pun syok ler menerai sekali.... syok jugak tengok.... heheee... masukkan kan dalam blog nanti bila besar boleh lah anak2 akak tengok gambar nih... buat kenangan....

Kalau balik kampung memang ada jugak permainan kampung  dulu2 yang masih lagi budak main... contohnya congkak... guli... dam ular.... main sorok2 (sorok dalam rumah jer la)... itu jer la yang masih ada budak2 layan sekarang nih.... yang lain rasanya dah tak der.... semua asyik dengan game kt fon jer.... x macam kita dulu2 main macam2...  kalau belah petang jer keluar main sampai nak masuk maghrib baru balik rumah.... hahaaa... best teringat balik kenangan dulu2 masa kanak2.... huhuuuu...



Alyssa dan Arfan gigih masing2 nak cuba pakai Kaki Gajah.... hahaa 
Allyssa takut nak jalan sendiri...paut je la dengan sepupunya tu....



Note: hari ni exam pertengahan tahun 2016 bermula di sek anak akak... gud luck ye Arfan... buat yang terbaik...Aaaminn



6 comments:

  1. Alyssa ni kalau senyum manisss sangat:)
    Dulu masa kakak kecik pun main ni tau..

    ReplyDelete
  2. ooo ni panggilnye kaki gajah ye kak...lieay lupe la kecik2 dulu panggil ape....tapi kelako ni...siap jatuh2 hahhaahahah.... dulu kelapa mmg dari pokok belakang umah siap parut sendiri so dpt le tempurung nak buat mcm nie..skrang mane dpt..santan pun dah siap2 kat pasar heheehehehe

    ReplyDelete
  3. teringat zaman kecik2 dulu ni kak...skrg mana nak dpt dah mainan mcm ni...huhu...

    ReplyDelete
  4. Busylah ibu Alyssa sekarang sebab tokwan balik esok kan.
    Auntie menghitung hari walau bukan mak auntie ni.
    Semoga tokwan dan semuanya balik dengan umrah yg mambrur.
    Salam buat ibu dan tokwan ye Alyssa:)
    Dah jgn main kaki gajah tu lagi hihi..

    ReplyDelete
  5. da jadi permainan zaman2 dolu ni...skrg ni jarang sgt budak2 main permainan ni..

    ReplyDelete
  6. bestnya..tetiba rsa nk buat utk fsya jgk,,
    zmn sek rendh dlu, permainan ni dlm salah 1 acara sukaneka..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails