Followers

Wednesday, November 13, 2013

IsTeri vs KeKasih GeLap


Assalamulaikumm...

Lama betul tak update blog kesayangan ni... mood malas melanda.... apapun hari nak kongsi satu petikan email yang akak terima pagi hari ni.... layan je la ok....

muahhhh korang ketat2...:)ISTERI VS KEKASIH GELAP


En Suami : Ustaz.. pompuan simpanan saya lebih ramping tubuhnya.. tp isteri saya gemuk.


Ustaz : Pompuan simpanan kamu pernah mengandungkan zureat kamu ke? Tentu tak kan? Sebab dia lebih sayangkan bentuk badannya dari kamu.. isteri kamu pulak sanggup korbankan bentuk badannya untuk kamu kerana dia lebih mencintai kamu dari bentuk badannya.

En suami : Tapi ustaz pompuan simpanan saya lebih manja & lemah lembut. Isteri saya jarang ada masa untuk saya & kadang2 garang.


Ustaz : Pompuan simpanan kamu takda tanggung jawab untuk dipikul tentang kamu, dia tak perlu ambil tahu semua masalah kamu, makan minum kamu, hutang piutang kamu, sebab itu dia sentiasa nampak gembira bila bersama kamu. Tetapi isteri kamu memikul semua beban masalah kamu, masanya dibahagi-bahagi antara kamu & anak2 kamu. Kerana dia tahu menjaga anak2 kamu adalah tanggung jawab & itu tanda cintanya padamu.

En suami : Isteri saya jarang memujuk saya ustaz tak seperti pompuan simpanan saya..

Ustaz : Itu kerana isteri kamu sudah puas memujuk anak2 kamu bila mereka bertanya kemana kamu pergi tak pulang sampai ke pagi. Anak2 mengadu tentang kamu yang tak pernah ambil tahu tentang mereka bersedih memikirkan kamu yang tidak ada masa untuk mereka. Isteri kamu sudah cukup melindungi maruah kamu di depan mata anak2 kamu sedangkan kamu sendiri terus hanyut bergelumang dosa dgn pompuan simpanan kamu itu.


En suami : .... tapi kan ustaz....

Ustaz : Camni lah... kalau isteri awak sentiasa tak cukup sempurna di mata awak, awak ceraikan sajalah dia. Mungkin dia terlalu baik untuk lelaki yang tak tahu bershukur seperti awak. Cuba awak pikir kalau bukan kerana dia yang korbankan bentuk badannya kerana awak, sepanjang hayat awak takkan melihat waris keturunan awak. Kalau dia mahu, dia bole memilih untuk mencintai dirinya sendiri dari mencintai awak. Tapi itulah pengorbanan seorang isteri yang tak pernah awak hargai. Bukan dia yang tak cukup sempurna tapi awaklah yang tidak layak mendapat seorang isteri seperti dia.

  Note : oleh itu hargailah Isteri mu wahai suami...

3 comments:

  1. ishh tu jantan nak kene sunat tu kak....tak sedor diri heheheehe....tak reti nak menghargai isteri.....choiii betul dpt laki mcm tuh....

    ReplyDelete
  2. sedih pulak saya baca entry ni..ader jugak lelaki gini..sabo jerla...memang tak bersyukur dengan pengorbanan isteri dia...ingat cantik ramping tu boleh menjamin kebahagian ker...hoi...tetibe emosi...moga2 suami kita semua tak seperti kisah ni...

    ReplyDelete
  3. lelaki jenis ni tak pernah puas kak....tak igt pengorbanan kita

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails